https://superrare.co/RutgervanderTas

Hoe kan je een Digitale Collectable kopen met je eigen Cryptowallet….
Ik begrijp dat voor veel mensen het gebruik van crypto niet in hun dagelijkse systeem zit. Maar toch denk ik dat het niet lang duurt voordat we er dagelijks mee te maken gaan krijgen. Voor mij is het, en ik wil niet zeggen De-Normaalste-Zaak-van-de-Wereld, duidelijk dat het internet en vele facetten in de digitale wereld op de een of andere manier verbonden zullen worden met Blockchain. En zo ons leven binnen zullen vallen. Maar dat gaat niet zomaar. Je hebt wel wat informatie nodig om niet het spoor bijster te raken. En voordat je bent begonnen met je te verdiepen al afhaakt omdat er zoveel is omver rekening mee te houden.
Omdat ik afbeeldingen maak en deze op internet zet weet ik dat deze als kopieën zullen rondslingeren. En ben ik de controle kwijt over dit beeld. Wat ik kan doen is accepteren dat dit het geval is, maar ik kan ook onderzoeken hoe dit anders kan. Ik kan bijvoorbeeld een “origineel” creëren en deze verkopen. Dit is dan geen .jpg of .png of een ander bestand dat een afbeelding weergeeft, maar een bronbestand op de blockchain. Deze kan je niet downloaden en opslaan in je image galerie op je telefoon of computer. Dit bestand kan je alleen zien als je de site opent waar het staat, of als je het koopt, in je eigen cryptowallet. Dit is het enige originele bestand. Je kan er een kopie van maken, een screenprint, of het downloaden, maar dan heb je een .jpg of .png of iets in die trant. De bezitter van deze kopie heeft de afbeelding niet in zijn digitale bezit.
Ik denk dat het digitale bezit, digital ownership, van groot belang gaat zijn. Daarom biedt ik sinds kort ook Digitale Collectables aan op mijn site. Als ik in mijn vriendenkring kijk zie ik dat er wel interesse is. Belangstelling voor wat ik doe, maar hoe ze een van mijn digitale collectables moeten kopen en bewaren is ze een raadsel. Daarom schrijf ik deze uitleg.
Er zijn een paar stappen die je moet doorlopen voordat je kan beginnen met crypto. En een paar zaken waar je gewoon op moet letten als je iets koopt of verkoopt via de blockchain. En dat maakt dat het niet makkelijk “instappen” is.
Je kan Chrome gebruiken, maar Brave Browser vind ik persoonlijk fijner. Je kan ‘m hier downloaden : https://brave.com/
In je browser ga je naar : https://metamask.io/Volg de instructiefilm m.b.t. het maken van je eigen Metamask Wallet. (bewaar je woorden lijst goed. Deze heb je nodig je om je wallet opnieuw te openen als dat ooit nodig mocht zijn.)
Nu kan je naar de website om te kijken of je een Digitale Collectable wil kopen. https://superrare.co/Je wordt gevraagd om met je metamask in te loggen. Je kan door de werken heen scrollen en zien wat de prijs in Ethereum is. Het leuke is dat je een bod kan doen. Dus als er bijvoorbeeld 1 ETH staat is dat best veel (op dit moment https://coinpaprika.com/coin/eth-ethereum/) je kan er dus voor kiezen om zelf een prijs voor te stellen opdat de maker kan bepalen of hij of zij deze accepteerd. Je moet hiervoor echter wel ETH in MetaMask wallet hebben zitten.
Dit is mijn profiel:https://superrare.co/RutgervanderTas
Voor het kopen van ETH (Ethereum), kan je terecht bij :
https://anycoindirect.eu/nl/ethereum-kopen
Er zijn verschillende plekken voor het kopen van je crypto, maar ik heb deze site al een paar keer gebruikt en het werkt prettig. Je kan vrij simpel en laagdrempelig kleine bedragen kopen met iDeal. En als je er niet uitkomt kan je chatten met een operator.
Het Ethereum adres dat je hebt gekregen bij het maken van je MetaMask wallet is ook het adres dat je invoert op de site van AnyCoinDirect. Daar wordt het n.l. naar toe gezonden.
Wanneer je ETH is aangekomen in je wallet kan je een bod doen. Wanneer het wordt geaccepteerd krijg jij het bestand in je collectors wallet en is het te zien op de site.
Mocht iemand vragen hebben of ergens in vastlopen, of gewoon een spelfout zien in de tekst : zeg het maar, wellicht kan ik helpen.

Facebook
Twitter
Instagram